Gnojilo za travo in lepa zelenica pred hišo

Gnojilo za travo in lepa zelenica pred hišo

Kako nezadovoljno sem kar nekaj časa gledala skozi okno, ko sem videla, kako imamo grdo zelenico pred hišo. Moram priznati, da se je mož trudil, da bi zelenica bila lepa, vendar mu nikakor ni uspelo. Ko sva se poleti potolažla, da bo zelenica drugo leto lepa, pa sva naslednje leto spet videla, da ne bo tako. Ko sem mu omenila, da nekaj ne delava prav, se je sicer malček razjezil. Vedela sem, da si tudi on želi lepe zelenice. 

Ko sem ga vprašala, kaj točno kupuje, da bi zelenica bila lepa, mi je povedal, da semena trave. Potem pa sem začela razmišljati, da bi nama prav prišlo gnojilo za travo. Nisem pa vedela zakaj gnojila že ni kupil. Mogoče ga tudi je, pa jaz tega ne vem. Tako sem ga vprašala, če je kdaj kupil in posipal gnojilo za travo. Na obrazu sem mu videla, da tega ni naredil nikoli. Povedal mi je, da sploh ni vedel, da obstaja gnojilo za travo in je vedno kupoval samo travo. No, pa smo končno prišli do rešitve. Tako sva še isti dan šla po gnojilo in komaj čakala, da bo slabo vreme, dež, da bova lahko gnojilo posipala. Seveda bi ga lahko takoj in bi zelenico potem zalila. Vendar se nama je zdelo lažje, da počakava na dež. Naslednji dan je bil napovedan dež in tako sva oba posipala gnojilo za travo. Kako sva upala, da bo delovalo in da bomo končno imeli lepo zelenico. 

Lahko vam z veseljem povem, da je delovalo. Naša trava je potrebovala samo gnojilo za travo in sedaj je zelenica gosta in lepa. Kako lepo je sedaj pogledati skozi okno. Čisto nekaj drugega. Najlepše pa je takrat, ko je zelenica na novo pokošena. Tako je naša zlenica res lepa. Včasih imamo rešitev pred sabo in je žal ne vidimo.