Za zunanja senčila sem si izbrala kar žaluzije

Ker je prišel čas za zamenjavo starih polken, sem začela razmišljati, da bi si morda lahko izbrala kakšna drugačna zunanja senčila. Polken sem bila že naveličana, niso mi bila všeč pa še čiščenje in vzdržvanje je zahteveno. Predvsem me motilo to, da so morale biti res dobro zataknjene, če ne so ob močnem vetru ropotale.

Za zunanja senčila sem si izbrala kar žaluzije

Tudi ob skrbnem zapiranju se je včasih zgodilo, da so se kar same od sebe odtaknile in odpre, saj je tisti kaveljček z leti začel popuščati. Zato sem preverila kakšna so še zunanja senčila. Zunaj na sprehodih po vasi sem bila zelo pozorna in sem opazovala kakšna zunanja senčila imajo sosedi in kaj se danes sploh kupuje in montira namesto starih klasičnih polken.

Tako sem opazila, da so na dosti hišah nameščena tudi rolo platna, razne rolo rulete ali pa klasične žaluzije, ki pa so se mi zdele veliko trdnejše od ostalih. Ker sem si želela, da so zunanja senčila trpežna in da njihovo vzdrževanje ne vzam dosti časa,, sem na tisto platno takoj pozabila. Zdelo se mi je tudi, da je z njim zelo težko regulirati svetlobo, saj mi včasih paše, da v prostoru s senčili naredim popolno temo. Spet drugič pa senčila le malo zaprem, ravno toliko toliko, da mi sonce ne tolče v prostore. Zato mi je bila ideja o zunanjih žaluzijah pravzaprav še najbolj všeč, saj se mi je zdelo, da je ravno ta sistem ponujal največ možnosti za reguliranje svetlobe v prostor.

Zaradi umazanije sem bolj razmišlja o temno sivi barvi senčil. Sicer sem imela še nekaj pomislekov glede čiščenja takšnih žaluzij, a po tihem sem upala, da se jih da zelo enostavno čistiti s kakšno mehko vlažno krpo, saj so lamele dosti večje in trpežnejše, kot tiste za notranjo rabo in se po navadi hitro zvijejo in izgubijo obliko. Tako sem podala predlog še ostalim in kar hitro sem začela iskati najbolj ugodno ponudbo za zunanja senčila.